Германец смята, че е открил древния код на маите

Германец смята, че е открил древния код на маите, което му е помогнало да открие  древната им столица в Гватемала  с несметно богаство -  2156 златни плочки. Ритсшайг е разчел един от ръкописите на маите, който е оцелял по чудо 

2011-05-22 11:32:04
Германец смята, че е открил древния код на маите
Германец смята, че е открил древния код на маите, което му е помогнало да открие  древната им столица в Гватемала  с несметно богаство -  2156 златни плочки.
Ритсшайг е разчел един от ръкописите на маите, който е оцелял по чудо  от кладите на испанската инквизиция - т.нар Дрезденски кодекс, който се съхранява вж Дрезден.

Работата по ръкописа  е отнела на учения  повече от 40 години.  Ръкописът съдържа 74 страници с дължина 3.56 метра и размер на една страница 20.5  на 9 сантиметра.  От тези,  запазили се до наши дни,   рисувни книги, Дрезденският кодекс се смята за най-древния  и най-красивия.  На 52-ра страница ученият открива, че  древната столица на маите  Атлан е била разрушена на 30 октомври  666  преди Христа и се е озовала на дъното  на езерото Исабал, което се  намира в източната част на Гватемала.

На територията на древния град на маите са се запазили  2156  златни плочки.  На тях са били записни законите по които е живяла древната цивилизация. Изследвания, направени  с ехолот са потвърдили хипотезата на германския учен.  На дъното на най-голямото езеро в Гватемала са били открити останки от древен град,

Според германския  учен,  в един от каменните саркофази на дъното се намират въпросните златни плочки, чието тегло е около 8 тона. Стойността   на находката може да надхвърли 290 милиона долара.
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия